IKenIK - Winnaar Thuiswinkel awards 2013

Help en Info

â�� Uitleg adverteren


IKenIK Marktplein is zeer makkelijk in gebruik. Elk persoon kan een advertentie plaatsen of producten verkopen. Het enige wat hiervoor nodig is, is een emailadres of een bestaande IKenIK account. Verkopers kunnen hun advertenties overzichtelijk en eenvoudig beheren via ‘Mijn advertenties’. Hier ziet u het totaal beeld van de aangeboden producten en het is gemakkelijk te wijzigen wanneer het  product verkocht is. Wanneer uw advertentie afloopt is het mogelijk om advertentie verlegen. De kosten van het verlengen kost 1 credit.

 

â�� (Ver)koop veilig, plezierig en welvarend


 
Het merendeel van de (ver)kopers op IKenIK hebben geen foute intenties en zijn betrouwbaar. Alles wordt zoals afgesproken nagekomen. Ondanks dat het merendeel eerlijk (ver)koopt zijn er ook net zoals in de echte wereld een aantal mensen die misbruik maken van het vertrouwen van een ander. Wees dus in alle gevallen behoedzaam en controleer altijd de persoon waar u een afspraak mee hebt gemaakt.   

Controleer vooraf de (bank)gegevens van de (ver)koper op www.mijnpolitie.nl/miocheck.

â�� Top 5 tips voor veilig (ver)kopen


 Doe online niets wat u in het dagelijks leven ook niet zou doen!

  1. Laat uw gevoel en gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt en waarbij de prijs onrealistisch is, dan is dit ook meestal te mooi om waar te zijn.
  2. Controleer welke advertenties de verkoper op IKenIK Marktplein heeft staan. Bij interesse is het altijd raadzaam om persoonlijk contact te maken.
  3. Controleer de verkoper: Google zijn gegevens en check telefoon en bankrekeningnummer via www.mijnpolitie.nl/miocheck .
  4. Betaal alleen wanneer u echt zeker bent van uw zaak en laat uw gevoel spreken.
  5. Wees alert bij kopers en verkopers uit het buitenland en gebruik geen (anonieme) betaalmethoden als Western Union.

 

IKenIK hecht er veel waarde aan dat het vertrouwen van gebruikers in een veilige internethandel wordt beschermd. De rol van IKenIK als advertentieplatform is hierin ondersteunend. Kopers en verkopers vinden elkaar via onze site, maar de afspraken worden onderling gemaakt. IKenIK speelt geen rol in de totstandkoming van de (ver)koop en de onderling gemaakte afspraken. U bepaalt dan ook zelf met wie en hoe u de (ver)koop tot stand brengt.


In het geval dat de transactie toch is misgegaan en u bent opgelicht of misbruikt. Wij raden u te allen tijde hiervan melding te maken bij de Politie. Ook kunt u melding maken bij IKenIK bij ondeugelijke (ver)koop transacties. Bij melding wordt er een onderzoek ingesteld en kunnen wij maatregelen treffen in dien dit nodig is.